HusumArt.dk

Billedkunstner Anette Husum

Anette Husum


Om Anette Husum

Anette Husum (født 1974, Århus) bor og arbejder i Viborg.

Hun laver farverige, finurlige, fabulerende malerier, som ofte har et strejf af humor i sig, og som bevæger sig i spændingsfeltet mellem ironisk abstraktion og realisme.

Hendes motivunivers koncentrerer sig omkring levende væsener og deres særheder, drømme, frygt og relationer. Ofte optræder et kvindeportræt som et centralt element i værkerne.

Det fabulerende og legende kommer ikke blot til udtryk i selve motivuniverset, men også i den tekniske udførsel af værkerne. Husum eksperimenterer med anvendelsen af såvel traditionelle som utraditionelle materialer i sine værker, som hun betegner som ”mixed media”. Eksempler på materialer, der typisk anvendes sammen, er akryl, akvarel, kridt, blyant, kul, collage, stof, glas og pap.

Husum stræber i sine værker mod det perfekt uperfekte. Ansigter optræder ikke perfekt symmetriske, og farvevalg og komposition er aldrig som taget ud af en lærebog på kunstakademiet. Det uperfekte drager øjet ind i værkerne og skaber interesse og energi.

Det foretrukne substrat er papir, men de senere år har hun desuden arbejdet på såvel lærred som træ.

Anette Husum tilhører den nye generation af kunstnere, som benytter utraditionelle veje til at uddanne sig. Hun har tusindvis af timers internetbaseret uddannelse bag sig hos anerkendte udenlandske kunstnere som bl.a. Tracy Verdugo, Tamara Laporte, Annie Hamman og Flora Bowley.

Hun udstillede første gang offentligt i januar 2014.